- Kelmės vartotojų kooperatyvo – Kelmės KOOPS kepamo išskirtinio Kelmės pyrago, kurio šaknys yra siejamos su tarpukario, žydiškąja Kelme – mat pyragas yra kepamas pagal žydiško beigelio receptūrą.
- Kelmės kraštas garsus Kelmės KOOPS kepama namine, rugine duona, duona su daržovėmis, įvairiais konditerijos gaminiais – kurių skonis sužavės net didžiausią gurmaną ar smaližių.
- Šakočių mėgėjai Kelmės kraštą puikiai žino dėl Kelmės KOOPS kepamo tautinio paveldo šakočio, kurio skonis kiekvienam jį pabandžiusiam palieka neišdildomą skonio pojūčio jausmą.
- Naminės duonos mėgėjai puikiai žino išskirtinio skonio Šaukėnų duoną, kuri yra kepama Šaukėnų miestelyje, Kelmės rajone.
Mėgstantys pasimėgauti sezoninėmis uogomis ir ypač avietėmis gali pasinerti į skonio jūras pabandę paragauti ūkininkės Audronės Yspiryan pagamintomis natūraliomis aviečių tyrėmis, o galintys ir norintys atvykti į Audronės ūkį (Ušnėnų apylinkėse, Užvenčio sen.) galės įsigyti norimų uogų – ūkyje yra galimybė patiems prisiskinti uogų.
Gilias tradicijas mena Kelmėje gaminami pieno produktai: varškė, grietinė, kefyras, jogurtai. Pirkėjai parduotuvių lentynose šiuos produktus gali rasti VILVI GROUP prekės ženklu pažymėtose pakuotėse.
Sūrių gurmanai gali pasimėgauti išskirtiniais, brandintais sūriais, gaminamais Žano Talandžio sodyboje Kelmės rajone, Padubysyje, na, o mėgstantys paprastąjį baltą sūrį, pagardintą prieskoniais ar rūkytą, turėtų paragauti Kalniškių k. gaminamų „Alduko“ sūrių, kurių taip pat gali įsigyti maisto prekių parduotuvėje Šilingo g. 6, Kelmėje.
Ar žinote, jog Kelmėje esti rekordų miestelis – Kražiai. Miestelyje įsikūrusiame kultūros centro muziejuje galite pamatyti net kelis rekordus: sunkiausią knygą Lietuvoje bei didžiausią muilą – „Milžinų muilą“, kurį pagamino vietos gyventoja, žolininkė Kristina Šilinskienė, dar žinoma kaip Naktižiedė. Kristina gamina įvairius natūralius produktus: arbatas, aliejus, namų kvapus, kvepalus – žinomus kaip ETNOLAB produktus.
Panašusturinys
Mėgstantys ramybę turi galimybę apsilankyti Palendrių vienuolyne, lankytojams paliekantį neišdildomą įspūdį, kurį praturtins galimybė įsigyti vienuolių surinktų, sudžiovintų arbatų, natūralaus medaus ir kitų gamtos dovanų.
Mėsos gaminių mėgėjai, atvykę į Kelmę, tikrai nenusivils. Rajone tikrus, naminius, medžio dūmais kvepiančius rūkytus mėsos gaminius siūlo Kelmės rajone įsikūrusi IĮ Kaimo mėsinė (Tytuvėnai), UAB „Žemaira“ (Užventis), na, o vertinantys išskirtinės kokybės jautieną turėtų įsigyti Ričardo Petriko ūkyje (Užventis) užaugintų galvijų mėsos.
Regione puikiai žinomos ir Kelmės rajone užaugintos daržovės: švieži pomidorai ir agurkai iš Šaukėnų šiltnamių, rauginti kopūstai, marinuoti agurkai, burokėliai iš ūkininko Algimanto Vaupšo ūkio (Užventis).
Tad jei ko nepaminėjome maloniai prašome kreiptis, nes renkame ir pildome informaciją temai „PAGAMINTA KELMĖJE“.
Jei gaminate išskirtinį produktą, suvenyrą, praneškite mums žemiau pateiktais kontaktais:
- El. p. turizmaskelme@gmail.com,
- tel. 8 427 61430 arba Facebook
Mes pasidalinsime gauta informacija su visais nemokamai.
Komentuoti