Svajojate apie tokią vakarienę, kurią ką tik aprašėme? Kol kas neturite galimybės nuvykti į Italiją? Ne bėda – susikurkite itališką restoraną namuose. O jo žvaigždė, neabejotinai, bus šis makaronų ir jūros gėrybių receptas.
4 porcijoms Jums reikės:
REKLAMA
- 400 g paccheri formos makaronų;
- 500 g jūros gėrybių rinkinio;
- 2 skiltelių česnako;
- 100 g vyšninių pomidoriukų;
- 100 g balto sauso vyno;
- 50 g alyvuogių aliejaus;
- 2 a. š. susmulkintų šviežių petražolių;
- žiupsnelio druskos ir pipirų.
Gaminimo eiga:
- Riekelėmis supjaustykite česnaką. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite česnaką, kol šis įgaus auksinį atspalvį.
- Suberkite jūros gėrybes. Tada ant keptuvės uždenkite dangtį ir kelias minutes palikite (kaitra turėtų būti didelė).
- Kol jūros gėrybės kepa, išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakelio.
- Sumažinkite keptuvės su jūros gėrybėmis kaitrą. Supilkite baltąjį vyną ir viską gerai išmaišykite.
- Ketvirčiais supjaustykite vyšninius pomidorus ir juos suberkite į keptuvę tada, kai jūros gėrybės bus beveik iškepusios. Taip pat įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite. Ir dar minutėlę pakepinkite.
- Į keptuvę suberkite virtus makaronus, viską išmaišykite ir dėkite į lėkštės. Ant viršaus pabarstykite petražolių.
- Skanaus!
Komentuoti